We zijn terug in Nederland!

We zijn terug in Nederland!

We zijn weer terug op Nederlandse bodem, nadat we in bijna zeven maanden door Australië, Maleisië, Japan, Amerika, Peru, Mexico en Spanje reisden. Eind vorige week hebben we onze families verrast. Niemand zag aankomen dat we deze maand al naar Amsterdam zouden komen.

Ik had mijn moeder dusdanig goed voorgelogen dat ze naar Schiphol reed om ‘een pakketje voor mij op te halen’. Pas toen ze arriveerde op de luchthaven, ging er een belletje rinkelen. Je kunt vast wel raden wat er gebeurde toen wij opeens voor haar neus stonden. Mijn schoonvader, die we wel van tevoren hadden ingelicht, was er ook bij. Dat was een bijzondere hereniging.

En na een uitgebreid knuffelmoment vertrokken we maar meteen naar Blaricum, om Anne’s moeder te verrassen in de visspeciaalzaak waar zij werkt. Ook daar zagen we scenes die niet zouden misstaan in All You Need Is Love…

Onze laatste dagen in Madrid, hier in Park Retiro.

Uitgeput

Het is leuk om iedereen weer te zien na zo’n lange tijd. Voor onszelf kwam onze terugkeer naar Nederland ook wel een béétje als een verrassing. Na onze lange reis van Mexico naar Madrid merkten we dat we uitgeput raakten.

Zelfs een tripje naar Italië of Portugal sprak ons niet meer aan. Klinkt misschien gek, maar reizen kan best zwaar zijn. Vooral als je, zoals wij, veel in beweging bent en met de dag leeft.

Na bijna zeven maanden voelden we dat we toe waren aan een pauze, even de boel laten bezinken en alles op een rijtje zetten. Wat dat betreft vonden we dit de ideale tijd om terug te keren. Het is voorlopig mooi weer in Nederland en de meeste mensen zijn nog in de vakantiestemming.

Vandaar dat we begin vorige week een vlucht naar huis boekten.

Anne op Plaza Mayor, ook in Madrid.

Klooien

Makkelijk was dat zeker niet. We hadden namelijk geen last van heimwee of iets dergelijks. Het is meer het dagelijkse ritme waar we naar verlangen. In Madrid hoopten we dat ook te vinden, maar daar waren we toch weer aan het klooien met verblijfplaatsen, hoge prijzen en koffers slepen. Op een gegeven moment ben je daar even klaar mee.

Verzadigd, misschien wel.

Spannende maanden

Desondanks zien we dit niet als een definitief einde van ons avontuur. Er komen sowieso spannende maanden aan, want we hebben momenteel geen baan en eigen huis. Wat betreft het eerste voeren we de komende periode een aantal gesprekken. In de tussentijd verblijven we in een huisje van Anne’s moeder in Edam, aan het water.

We nemen sowieso de tijd om de juiste baan te vinden. Er is geen nood aan de man. We sluiten ook niet uit dat we ergens in oktober weer naar het buitenland vertrekken; voor werk óf plezier. We zien wel.

Nog een foto uit de oude doos, tijdens onze reis door Australië. 

Bloggen

We blijven eveneens doorgaan met bloggen. Want hoe bevalt onze terugkeer naar Nederland? Hoe pakken we ons leven daar weer op? In hoeverre kunnen we onze geleerde lessen hier in de praktijk brengen? Waar gaan we wonen?

Hopelijk hebben jullie onze wereldreis met plezier gevolgd en wie weet wat de nabije toekomst brengt. In onze blogpost van volgende week hebben we vast alweer veel nieuwe dingen te vertellen.

Bedankt voor het lezen en….. vergeet niet te reageren! 😉

Groetjes,

Nick en Anne

3 comments found

  1. Nick en Anne, ik heb met veel plezier jullie reisverslagen gelezen,reisde ook een beetje met jullie mee,zo goed hadden jullie het verwoord.Nu gezond en wel weer terug,bijkomen van al het moois wat jullie hebben ge ziet,maar óók spannende momenten.Nu rustig alles op een rijtje zetten,het komt goed.Geniet van het prachtige weer en het weerzien van al degene die jullie lief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *