Volendams onderonsje in Kuala Lumpur

Volendams onderonsje in Kuala Lumpur

De afgelopen dagen hebben we een paar keer geborreld en koffie gedronken met twee dorpsgenoten: Marco Helsloot en Mensje Veerman. Zij zijn net als wij op wereldreis. We ontmoetten elkaar in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.

Aangezien Anne en ik al eerder in deze interessante metropool waren geweest, wisten we wat leuke locaties om af te spreken. Zo ook een helikopterplatform dat iedere avond wordt omgebouwd tot een hippe rooftop bar. Vanaf deze plek heb je een panoramisch uitzicht over de fraai verlichte stad. Dat was een bijzondere plaats om elkaar te treffen.

Anne tijdens een rondleiding door een moskee in Kuala Lumpur.

Fastfood

Ikzelf ken Marco al ruim tien jaar. Vroeger waren we vaak op dezelfde feestjes. In dat tijdperk was hij nog groot fan van fastfood. Niet veel later kozen we allebei een wat serieuzer pad. Marco ging voor een carrière als kok, ik probeerde het als journalist. Inmiddels heeft hij diverse toonaangevende prijzen gewonnen en werkt hij bij sterrenrestaurant Merlet in Schoorl.

Grappig om te zien dat we nu een veel betere klik hebben dan een jaar of tien geleden. We denken over veel dingen hetzelfde en hebben een vergelijkbare drive. Als hij door de straten van Kuala Lumpur loopt, borrelt er af en toe een idee voor een gerecht op. Dat noteert hij dan direct.

Ik heb dat met inspiratie voor artikelen en video-dingen. Als je los bent van de werkvloer en even totaal niet aan werk denkt, komen vaak de beste ideeën aan de oppervlakte.

Ook deze aapjes kom je tegen in Kuala Lumpur, in dit geval bij de Batu Caves.

Nivo

Aan gespreksstof hadden we dus geen gebrek. Ook met Mensje klikte het goed. Het waren gezellige dagen. Binnenkort verschijnt er een uitgebreid verhaal over in onze lokale krant: de Nivo. Want ja, ook zij hebben al veel meegemaakt tijdens hun reis en zijn tot diverse inzichten gekomen. Ze blijven nog een paar maanden on the road.

Mensje en Marco zijn overigens al in Japan geweest. Wij vliegen daar vannacht naartoe. Andersom gaan zij nog naar Australië, waar wij drie maanden doorheen reisden. Daardoor konden we elkaar mooi van tips voorzien.

Anne en ik kijken allebei uit naar Japan, al balen we anderzijds een beetje dat we Maleisië gaan verlaten. Vooral in Kuala Lumpur zijn we heel tevreden. We voelen onszelf hier echt op ons gemak en hadden nog wel een tijdje willen blijven.

Aardbeving

Maar goed, ook Japan zal vast weer interessant worden. Ik ben er een keer geweest voor werk, maar dat was toen een béétje stressvol. Een paar dagen daarvoor was in China mijn laptop gecrasht, dus ik moest in Tokio heel snel een nieuwe kopen en doorreizen naar Nagano.

Een week later had ik mezelf op een vrije dag in Tokio getrakteerd, maar die ging in rook op door problemen met m’n creditcard. In de laatste nacht volgde er nog een heftige aardbeving.

Kortom, dat kan alleen maar beter worden. Zou je zeggen… 😉

We houden jullie op de hoogte!

Warme groet uit Maleisië,

Nick & Anne

5 comments found

  1. Weer mooie plaatjes hoor, ziet er top uit allemaal, leuk dat je dan Volendammers tegenkomt. Hadden jullie van tevoren afgesproken, of was het toeval?

  2. Mooi verhaal weer. Ik had er wel bij willen zitten met zulke gedreven mensen. Een goede tijd toegewenst in het land van de rijzende zon!

  3. Het lijkt wel een sprookje! Erg leuk om wat herkenning te zien in Maleisië, daar zijn Thomas en ik ook wel eens geweest. Op naar Japan! Dat zal wel even een omschakeling zijn, dat is weer heel anders. Houd jullie goed, blijf genieten, maar blijf ook scherp. Je weet nooit wat er op je pad komt. Liefs, nicht Gerie en ook van Thomas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *