Opgesloten in het paradijs

Opgesloten in het paradijs

We zitten al vijf dagen ‘opgesloten’ in een plaatsje genaamd Hervey Bay. Bijna overal in de buurt is het slecht weer, behalve hier. Gelukkig hoeven we daar niet rouwig om te zijn. We verblijven namelijk op een paradijselijke plek aan de oceaan. En we hebben een aantal prettige contacten hier.

Een van die contacten is de manager van de camping. Hier in Queensland zijn momenteel de schoolvakanties bezig, waardoor de meeste parken hun tarieven verhogen.

Wij moesten bij aankomst veertig dollar per nacht betalen en dat is relatief veel. Maar na een fijn gesprek over onze reis zei de manager van het caravanpark in Hervey Bay: weet je wat, betalen jullie maar gewoon dertig dollar. En dat houdt hij nu al dagenlang stug vol.

Bij kamperen in Hervey Bay hoort dit soort uitzichten.

Verlengsnoer

Een ander contact is een Australische vakantieganger, die we ontmoetten toen we aan het klungelen waren met de oplader van onze laptop. De Australische man zag het gebeuren en kwam even later terug met een verlengsnoer.

Dat mogen we nu elke dag van hem lenen, aangezien hij hier een weekje of drie blijft. Best handig, aangezien ik nog een artikel voor een Nederlands magazine had af te ronden.

Pensionado

Zo is er hier ook nog een zeer geïnteresseerde pensionado met wie we elke dag praten over van alles; van Australische politiek en sport tot de zin van het leven. Het valt ons sowieso op dat heel veel Australiërs bovenmatig geïnteresseerd en behulpzaam zijn.

Als het er ook maar even op lijkt dat je je bestemming niet kunt vinden, dan staat er iemand naast je om je de weg te wijzen. Letterlijk en figuurlijk. Klinkt wellicht heel geromantiseerd, maar wij maken het hier regelmatig mee.

Grootste zandeiland

Een andere leuke bijkomstigheid van Hervey Bay is trouwens dat het vlakbij Fraser Island ligt. Dit is het grootste zandeiland ter wereld, waar je met een ferry naartoe kunt varen.

Er wonen krap tweehonderd mensen, dus de meesten gaan ernaartoe voor een paar dagen vakantie. Met de nadruk op ‘een paar dagen’, want het is een behoorlijk kostbaar tripje.

Een mooi beekje op Fraser Island, uiteraard mét zuiver drinkwater.

Dagtour

Wij kozen voor een dagtour, onder begeleiding van een gids. Normaal gesproken houden we niet zo van georganiseerde tours, maar deze werd ons van harte aanbevolen door onze favoriete campingmanager en het zou ons tevens een hoop gedoe besparen.

Anders moet je namelijk zelf over het zand rijden, zonder dat je de weg weet.  Dat vereist een continue focus en wij wilden juist onbezorgd genieten van het eiland.

Zuiver drinkwater

Inmiddels kunnen we zeggen dat de dagtour een uitstekende keuze was. We werden hier in Hervey Bay opgepikt door een bus en na een uurtje varen arriveerden we op Fraser Island.

En dat is dus wat je noemt een droomeiland, met parelwitte stranden, een groot regenwoud én veertig zoetwatermeren gevuld met zuiver drinkwater. Daar hebben we uiteraard van gedronken (zie hoofdfoto).

Lopende encyclopedie

Zo blijven we hier in Australië van de ene verbazing in de andere vallen. Elke keer als we denken dat we het mooiste wel hebben gezien, worden we weer verrast door een ander natuurwonder. En onze gids was een lopende encyclopedie, dus we kennen nu ook alle ins en outs van Fraser Island.

Over tweeënhalve week moeten we in Sydney zijn om onze auto te verkopen, maar de weersvoorspellingen voor de omliggende plaatsjes zien er nog niet best uit. Vanuit ons huidige caravanpark is het vijftien uur rijden naar Sydney, dus we hoeven nog niet te wanhopen.

In Australië zou men zeggen: ‘No worries, mate! You will be allright!’

Bedankt voor het lezen en we lezen jullie reacties nog steeds met veel interesse.

Cheers,

Nick en Anne

8 comments found

  1. Prachtige foto’s met bijzonder mooi geschreven belevenissen .Het is zo te zien en lezen geen straf om “vast” te zitten ,hahaha. Geniet van de prachtige natuur en lieve mensen om jullie heen.

  2. Ja zo op de foto valt t wel mee om daar te blijven , echt prachtig . Kan Anne een mooi fotoboek maken van australie en jij t schrijven . Spreek jullie gauw op FaceTime xx ma

  3. Prachtig verhaal weer, over die behulpzame Ausies, en mooie plaatjes, al zal je die waarop jullie in het water staan niet met je drone gemaakt hebben. Stonden jullie in Hervey Bay ook op die campsite met op elk caravanplekje een stenen WC/douche huisje ?

  4. Mooie reis Nick, stranden en water welke in Nederland niet te vinden zijn net als geduldige en behulpzame mensen. Goede reis verder, Anne en Nick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *