Nomaden in Melbourne

Nomaden in Melbourne

We reizen de laatste tijd als nomaden door Melbourne. Sinds we acht dagen geleden arriveerden in Australië, hebben we al drie verschillende verblijfplaatsen gehad en morgen raken we weer op zoek naar iets anders. Onze auto had al geruime tijd gereed moeten zijn, maar staat nog steeds in de garage voor de laatste puntjes op de i.

Gelukkig zijn er ergere dingen in het leven. We vinden Melbourne nog steeds een heerlijke stad om te zijn. Afgelopen zondag waren we nog bij een zeer sfeervol festival aan het strand, waar ongeveer 400.000 mensen op af kwamen. Ook niet onbelangrijk: we verblijven momenteel in een centraal gelegen appartement met een gratis sportschool, tennisbaan en groot zwembad in het complex (lang leve Airbnb).

Zondag waren we bij het St. Kilda Festival, waar zo’n 400.000 mensen op af kwamen.

Flow van Aussies

Bovendien hebben de afgelopen dagen ons doen inzien dat het niet erg is om af en toe gas terug te nemen. In anderhalve week liepen we gemiddeld zestien kilometer per dag, inclusief onze stedentrip naar Berlijn en de reisdagen naar Melbourne. In de maanden daarvoor waren we in Nederland druk met verhuizen en onze laatste werkzaamheden afronden. Aangezien we niet naar Australië zijn gereisd om alleen maar te haasten, proberen we de komende periode wat meer mee te gaan in de flow van de Aussies. Dat wil zeggen: relax mate, no worries!

Gigantische bak

Volgens de huidige planning, die we inmiddels niet meer voor de volle honderd procent vertrouwen, is onze auto maandagochtend klaar voor vertrek. We zijn in contact gekomen met twee jonge gasten uit Duitsland die reizigers voorzien van geschikte wagens, compleet met tent en campingspullen.

Als alles volgens plan loopt, staat er voor ons straks een Nissan Patrol uit 2007 klaar. Een gigantische bak, die zonder twijfel sterk genoeg is om de wijde wereld mee in te gaan. Wij kopen deze auto van die Duitse jongens en zij kopen hem terug als we klaar zijn met reizen door Australië. Een ‘buy-back-garantie’ heet dat. Dit is gebruikelijk hier en goedkoper dan huren.

Koffiegekte

Even iets anders trouwens: de koffiecompetitie in deze stad blijft ons fascineren. Melbourne zit barstensvol vaklui die zich toeleggen op het bereiden van espresso’s en cappuccino’s. De beste toko’s zitten vaak verborgen in straatjes waar je normaal nooit zou komen als toerist. Wij traceren ze via beoordelingswebsites en komen op die manier op de gekste plekken.

Anne in de rij voor koffie bij Patricia Coffee Brewers, onze nieuwe favoriete tent.

Er staan dan zomaar tien klanten in de rij, zeven mensen achter de bar en dertig mensen buiten met koffie in de hand. Naast de gekleurde gft-bakken, graffiti-muren en garages. Het zijn geoliede machines en het is puur genot voor koffieliefhebbers als wij. De beste cappuccino die we tot dusver hebben geproefd, was een speciale blend uit Bolivia. Alleen al daarvoor raak je naar Melbourne…

Extra mededelingen

Bedankt voor het lezen en ook heel veel dank voor de vele mooie reacties op onze vorige blogposts. Dat waarderen wij enorm. Blijf dat vooral doen, mits je het leuk vindt uiteraard. Verder willen wij graag eens in de zoveel tijd een fysieke kaart sturen naar een (ouder) persoon die niet in staat is om ons te volgen via dit kanaal. Weet jij iemand? Reageer dan vooral. Tot slot nog een video van een van onze dagen in Melbourne, samengevat in één minuut. 

Have a good one, mate!

Nick & Anne

23 comments found

 1. Lieve Nick en Anne, leuk om weer wat van jullie te horen.
  Genieten samen in het mooie Australië. Veel plezier alvast tijdens jullie roadtrip. We zien nu alvast uit naar de volgende blog.
  Liefs, je (schoon)moeder

 2. Ziet er top uit allemaal! Geniet ervan. Ik moest net weer terugdenken aan het moment dat Johan Koning, twee medereizegers uit Nederland en ik op Valentijnsdag een borrel gingen halen in St Kilda (2011).. we pakte s middags een prominte plaats aan de straatkant van een soort barretje… en iedere keer als we naar binnen gingen voor een drankje vroegen we ons af waar de vrouwen toch waren… bleken we dus achteraf op de meest prominente plek op het terras te zitten van een gaybar op Valentijnsdag! Veel plezier nog!

 3. Wauw wat leuk om onze buurjongen weer eens te zien we volgen jullie geniet van de mooie reis, groetjes rina,Michel,cliff,dennis(v.d.bosch-kil)

 4. Prachtig mooie foto’s! Wat zijn jullie toch aan het genieten.
  Ik geniet van de leuke verhalen 👍🏻 Veel plezier samen 🙋🏻‍♀️

 5. Erg leuk weer dit verhaal , genieten met een grote G . Freek zegd wel effe een band verwisselen met die Duitse jongens . Mooie foto’s ook. Doeiii ma

 6. Hoi Nick en Anne, een goed gekozen titel voor jullie berichtje. Nu al zo vaak verkast. Leuk hoor dan krijg je een goede indruk van de stad en haar inwoners. Zou mooi zijn als de auto morgen klaar is zodat jullie je reis kunnen voortzetten. Wij zijn heel benieuwd naar jullie verdere ervaringen en belevenissen. Groeten van tante Liesbeth en ome Ton

 7. Hoi Nick en Anne, een goed gekozen titel voor jullie berichtje. Nu al zo vaak verkast. Leuk hoor dan krijg je een goede indruk van de stad en haar inwoners. Zou mooi zijn als de auto morgen klaar is zodat jullie je reis kunnen voortzetten. Wij zijn heel benieuwd naar jullie verdere ervaringen en belevenissen. Groeten van tante Liesbeth en ome Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *