Na Maleisië aan de bak als barista?

Na Maleisië aan de bak als barista?

Het zijn vaak de koffietentjes waar Anne en ik diepgaande gesprekken voeren. Soms stellen we elkaar de vraag: hoe willen we onze dagen invullen na deze reis? Het antwoord is meestal hetzelfde: we zien wel hoe het loopt. Voorlopig leggen we weinig zaken vast en leven we zo veel mogelijk in het moment. Als er een periode is om dat uit te testen, dan is het nu wel.

Vooralsnog is deze manier van leven best interessant. Allereerst geeft het je veel flexibiliteit. Doordat wij momenteel geen strakke schema’s hebben en niet meer zo extreem vastgekleefd zitten aan allerlei structuren, konden we vorige week gemakkelijk naar het zonnige Sydney vliegen toen het in Brisbane slecht weer was. In Sydney liep ik vervolgens tegen het ideale verjaardagscadeau voor Anne aan…

De skyline van Brisbane vonden we allebei mooi genoeg om even voor te poseren.

Koffiemaker

Het betrof een koffiecursus in Brisbane. Toevallig werd die deze week gehouden. En toevallig zouden wij begin deze week vanuit Sydney terugvliegen naar Brisbane. En toevallig was Anne ook precies deze week jarig, tijdens een van de drie cursusdagen. Toeval bestaat niet…

Gelukkig was Anne ook blij met het presentje (dat zei ze althans). We zijn allebei al geruime tijd liefhebbers van goede koffie en overwegen om binnenkort een tijdelijke baan te zoeken in een Australisch koffiecafé. Puur om te ervaren hoe dat is in een land met een zeer sterke koffiecultuur en tevens ervaring op te doen als barista (koffiespecialist).

Wat dat betreft is het wel handig dat we inmiddels een certificaat op zak hebben dat wordt erkend door de Australische overheid. Leuke bijkomstigheid: dat certificaat werd uitgereikt op Anne’s verjaardag, na het doorstaan van onze laatste cursusdag.

We vonden het allebei leuk, intensief en interessant. En we mogen onszelf nu beginnend koffiespecialist noemen.

Focus bij Anne tijdens de koffiecursus in Brisbane.

Maleisië

De volgende stap: een locatie vinden om straks aan het werk te gaan. De opties zijn eindeloos. Sydney vonden we allebei de meest complete en fijne stad, gevolgd door Melbourne. Brisbane heeft wat minder te bieden, maar is goedkoper qua woonruimte. We zien wel hoe het loopt.

Eerst hebben we immers voldoende andere dingen om naar uit te kijken. We gaan nog vier weken de prachtige oostkust van Australië verkennen en vliegen daarna door naar Maleisië. Om een Australisch werkvisum te kunnen aanvragen, moet je namelijk in een ander land zijn.

Maleisië is dichtbij en lijkt ons een prima land om een paar weekjes doorheen te trekken. We hebben wederom een enkele reis geboekt, omdat we op die manier flexibel zijn. Misschien reizen we na Maleisië nog naar Indonesië, misschien gaan we meteen terug naar Australië.

Fraser Island

Eén ding staat wel vast: vannacht slapen we weer in onze tent, na een weekje tot rust komen in een fatsoenlijk appartement. Dat hadden we ook wel even nodig. Je zou het misschien niet zeggen, maar dat vele rijden en het verkennen van nieuwe plekken is soms best intensief.

Doordat we in Sydney en Brisbane even gas terug hebben genomen, kunnen we nu weer vol nieuwe energie genieten van al het moois dat het kamperen heeft te bieden. Te beginnen in het mooie Noosa Heads, waarschijnlijk gevolgd door Fraser Island. Google maar even, dan weet je genoeg… 😉

Bedankt weer voor het lezen en de mooie reacties. Een fijn weekeinde toegewenst!

Have a good one,

Nick & Anne

5 comments found

  1. Leuk dat jullie zo ondernemend zijn vooral met t cadeau voor Anne ( nooit koffie gedronken) ik straks bij jullie aant werk in jullie coffeecorner ehhh ik bedoel op visite . Mooie belevenis weer deze week , Nick weer mooi geschreven gr ook van Freek ; als ie in de VUT zit kan ie mooi koffietappen bij jullie

  2. Van harte gefeliciteerd nog Anne en Nick. Het is dat het zo ver weg is anders kwamen we wel even een koppie halen… Greetings and be careful out there.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *