Lekkage in de tent

Lekkage in de tent

Afgelopen week werden we bij een restaurant verwelkomd door een gastheer met een uitzonderlijk brede grijns op zijn gezicht. Hij had ons zien rijden met een tent op het dak van onze auto en zijn openingszin was: vertel me eens wat er allemaal al fout is gegaan tijdens jullie reis! Anne en ik keken elkaar aan en zeiden vervolgens in koor: onze tent…

Tja, die tent. Daar zullen we nog lang over napraten. Een paar weken terug kochten we onze auto bij een bedrijf dat ook de campingspullen meelevert. Om het nog enigszins betaalbaar te houden, hadden ze voor ons een tweedehands rooftoptent op de kop getikt. Op zich niets mis mee, alleen is-ie een béétje krakkemikkig.

Kunnen jullie Anne zien liggen in dit kleurrijke water in Carrickalinga?

Bruin zeil

Zo zit er een bruin zeil om de tent heen om de boel waterdicht te houden, maar dat ding klappert als een gek bij het kleinste zuchtje wind. Dat betekent dat je regelmatig wakker wordt gedurende de nacht.

Na enkele dagen reizen besloten we daarom dat zeil eraf te halen. Het zou toch voorlopig niet gaan regenen en de tent zou ook wel sterk genoeg zijn om wat water op te vangen.

Engeltjes

In de nachten die volgden, sliepen we als engeltjes. Wat een uitvinding, die tent. In de vorige blogpost schreef ik nog dat het matras zo comfortabel ligt. Totdat het een aantal dagen geleden mis ging…

Toen we gingen slapen, was er geen vuiltje aan de lucht. Maar na een paar uur werd ik wakker van een reeks waterdruppels in mijn gezicht. Al snel had ik door dat het buiten pijpenstelen regende, midden in een park vol dieren. De tent was dus niet zo sterk als we dachten. Lekkage! 🙂

Buurman & buurman

Het duurde niet lang voordat ook Anne haar ogen opende. Tien minuten later stonden ‘buurman & buurman’ met dekbed en kussens in de frisse buitenlucht. Er zat maar één ding op: de autostoelen naar beneden klappen en op die manier nog een beetje proberen te slapen.

Gelukkig konden we er om lachen – als een boer met kiespijn – toen we eenmaal ons ‘plekje’ hadden ingericht…


NIEUWE VIDEO -> Gelukkig zijn er ook veel hoogtepunten van onze reis.
In deze video
een glimp van de afgelopen dagen in Zuid-Australië. 

Zure appel

Al met al kon ik de openingszin van die betreffende gastheer wel waarderen. De meeste mensen vertellen alleen over de rozengeur en maneschijn, maar ook tijdens zo’n reis moet je af en toe door de zure appel heen bijten.

Dorpsgenoot Jan Tuijp (ervaren reiziger en oud-BZN) zou zeggen: reizen is totaal anders dan vakantie vieren. Zo is het ook. Zeker als je, zoals Anne en ik, geen ervaren kampeerder bent.

Harry

Godzijdank vonden we kort na de lekkage ook onze redder in nood: Harry. Deze ras-Australiër verkoopt campingspullen in the middle of nowhere. We hebben een tweepersoons luchtbed bij hem gekocht voor als we weer moeten strijden tegen de elementen.

We kunnen onze auto dan relatief gemakkelijk ombouwen tot ‘slaapplek’ (zie hoofdfoto). We worden nog eens ervaren kampeerders!

Vissersstad

Gelukkig verloopt 95% van de reis naar tevredenheid. We zijn momenteel in Port Lincoln, een mooie vissersstad met heel veel miljonairs en een adembenemend National Park. Vanuit hier rijden we door naar Baird Bay en Lake MacDonnell. Welke kant we daarna op gaan, is vooralsnog een vraagteken.

Bedankt weer voor het lezen en ook wederom voor de reacties. Mooi dat ze vanuit het hart zijn geschreven, dat waarderen we erg. Wil je meer foto’s zien van onze wereldreis? Volg ons dan via @YoungPensionados op Instagram.

Cheers!

Nick & Anne

8 comments found

 1. Ja Nick en Anne zo beleven jullie van alles. Maar zonder ernstige dingen blijft het gewoon genieten. Prachtige foto met Anne in de diepte.

 2. Echt een leuk verhaal om te lezen. Ik moest er wel een beetje om lachen, maar het is inderdaad niet zo fijn als je wakker wordt snachts met regendruppels in je tent… Wel leren jullie alles over kamperen. Hopenlijk worden jullie er al handiger in.

 3. Hoi Nick en Anne, een beetje bedakke hoort erbij hoor. Kamperen noemen ze ook wel eens kramperen….jullie doen het goed👍👍😀

 4. Hallo Nick en Anne,
  We hebben van de week toevallig naar buurman en buurman gekeken met Charlotte en Tom.
  We hebben er erg om gelachen. Ik zie jullie zo voor me in de tent , met alles nat , wakker worden. Maar gelukkig is het ‘probleem’ weer opgelost. Veel plezier weer verder samen he

 5. Wel een mooi verhaal van die tent. Het lijkt er gelukkig op dat jullie erom kunnen lachen. Ik blijf het vermakelijke artikelen vinden!

 6. Wauw!! Net alle blogs ff gelezen.. wat een avontuur al! Heel leuk om zo mee te lezen met jullie. En die foto’s!! prachtig! Geniet ze samen!

 7. Hoi Nick en Anne wat een verhaal weer.in de goeie zin bedakke.gelukkig kwam er weer een redder op jullie pad..altijd weer mazzel.😉prachtige foto,s en mooi filmpje je raaakt er steeds bederven

  Hoi Nick en Anne hoe is het nu.? Wat een verhaal van die tent.voor ons wel vermakelijk.toch zoals altijd weer een redder in de nood.je raakt ook steeds meer bedrevener in het maken van filmpje.lieve groetjes van ons

 8. Hoi Anne en Nick af en toe moet er reuring in de tent zijn en die hadden jullie nu dus. Het leven is niet alleen rozengeur en een droge tent. Lekker bedakken hoort er ook af en toe bij. Stel je voor dat je die tent op een termietenheuvel had gezet. Het kan altijd erger. Veel plezier daar en doe mooie ervaringen op maar dat komt wel goed zo te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *