Het grote avontuur tegemoet…

Het grote avontuur tegemoet…

Huis verkopen, baan opzeggen en een enkele vlucht naar Melbourne boeken. Dat is wat ik samen met mijn vriendin Anne heb gedaan. We gaan een avontuur tegemoet.

De droom om ooit voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan, speelde al jaren in ons achterhoofd. Maar ja, durf de stap maar eens te zetten. We bouwden allebei aan een maatschappelijke carrière, hadden een koopwoning in Volendam en mede door onze drukke agenda’s kwam het onderwerp amper nog op serieuze wijze ter sprake.

Het leven

Tot die ene maandag in september 2018. We raakten in diepgaand gesprek over ‘het leven’ en zeiden tegen elkaar: waarom stellen we die wereldreis nog uit? Een goed antwoord konden we niet verzinnen. Zelf heb ik op zestienjarige leeftijd mijn vader zien overlijden aan de gevolgen van kanker en zo zijn er nog veel meer voorbeelden van (jonge) mensen in onze omgeving die hun dromen niet konden of kunnen waarmaken.

Anne en ik tijdens een van onze vakanties.

Rugzak & camper

Uiteindelijk bleek dat gesprek op die maandag in september cruciaal. We zetten het ‘project wereldreis’ in gang. En ja, daar komt veel bij kijken. Alleen al het verkopen van een huis en het (voorlopig) opzeggen van een baan zijn ingrijpende dingen. Maar we zijn erin geslaagd. In december boekten we onze tickets. Twee ‘enkeltjes’. Dat wil zeggen: de datum van onze terugreis is nog onbekend. We laten de komende tijd zo veel mogelijk dingen open en gaan eerst ervaren hoe het is om fulltime te reizen met een grote rugzak en een camper. Misschien wordt het een maand, misschien een jaar.

Poging wagen

We vertrekken op zondag 3 februari naar Berlijn en vanuit daar vliegen we door naar Melbourne. Daar gaat het avontuur beginnen. Mensen die het leuk vinden om ons te volgen, houden we op de hoogte via blogposts, video’s en foto’s. Ik zou zeker een poging wagen!

Cheers en vergeet niet te reageren! Vinden we leuk :-).

Nick & Anne

27 comments found

 1. Hoi Anne en Nick, net waarschijnlijk jullie laatste Nederlandse potten pindakaas bij mij in de winkel aangekocht en even over jullie avontuur gesproken.
  Ik wens jullie een geweldige reis toe, geniet er intens van, en ik ga jullie uiteraard volgen hier en op Facebook en op Instagram !!

 2. Hallo Nick en Anne,
  Ik wens jullie veel succes en plezier op jullie voorgenomen ‘wereldreis’. Ik hoop dat jullie gelouterd terugkomen na alle avonturen en een mooie nieuwe toekomst kunnen opbouwen.

 3. Hallo Anne en Nick, wat een gave website! Fijn om jullie belevenissen hier te volgen. Ik wens jullie samen de reis van je leven. En niet voor één maand of één jaar, maar net zo lang als de wind jullie meevoert. Heel veel plezier en geluk!

 4. Hoi Anne en Nick,
  De kop is eraf. Starten maar. Gaaf verhaal, ik geniet er al van en het lijkt wel of ik meereis😊. Veel plezier verder.

 5. Hoi Nick en Anne,
  Ik wens jullie veel geluk toe daar !
  Ikzelf ben nogal gehecht aan ons mooie dorp, dus na 10 dagen of twee weken ben ik heel erg blij dat ik weer terug ben in Volendam, maar toch begrijp ik jullie wel, vooral als je jong bent en dingen in het leven wilt mee maken .
  Ik persoonlijk vind het zonde dat Nick niet meer mee doet aan het voetbalprogramma ‘De Aftrap’ , alhoewel jij misschien wel eens gek van mij werd, maar je bleef altijd correct en rustig. Ik hoop wat dat betreft dat je niet te lang weg blijft, want je kan wat mij aangaat zo weer aanschuiven! Bedankt daarvoor en nogmaals: geniet en je leeft maar 1 keer

 6. Hoi Nick en Anne,
  Geweldige stap die jullie zetten om zo’n mooi groot avontuur aan te gaan, veel plezier en succes.
  Wij blijven jullie zeker volgen op deze mooie site.
  Gr Jaap en Alie.

 7. Goed aangekomen? Heel veel plezier en ik gun jullie veel mooie ervaringen die altijd in gedachten met je meereizen. Groeten uit een regenachtig Nederland

 8. Hoi Nick en Anne,
  Bedankt voor jullie mooie verhaal het leest zo prettig,kan n i et afwachten o p het volgende. Zo kunnen wij ook een beetje meereizen.jullie zien er goed uit na zo,n lange reis ..dus dat is een goed teken.voelt je dan ook meteen thuis l ijkt mij als de mensen zo aardig zijn.liefs van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *