Herinneringen ophalen in Mexico

Herinneringen ophalen in Mexico

We zitten op een dakterras, met een prachtig uitzicht over Arequipa. De zon wordt iets minder fel en schijnt heerlijk in onze gezichten, net onder de gele parasol door. Op de achtergrond klinkt muziek van onze favoriete artiest: John Mayer. Voor ons staat een kop verse Peruaanse koffie.

Af en toe praten we over wat ons de komende weken staat te wachten. De rest van de tijd kijken we om ons heen en ademen we rustig in en uit. Zo zitten we bijna twee uur lang. En we voelen onszelf ontspannen. Het is wel goed zo.

Volle teugen

Een dag eerder hadden we het er nog over hoe schaars dit soort momenten zijn. Hoe vaak heb je immers van die uurtjes waarop je écht met volle teugen geniet, zonder dat er voortdurend allerlei gedachten door je hoofd schieten over dingen die je die dag nog moet doen?

Zelfs tijdens onze reis hebben wij nog steeds vaak moeite om die rust te vinden. Er is altijd wel iets te doen. Des te meer genieten we nu van dit moment. Dit keer is er verder namelijk niets te doen. Hotels en vluchten zijn geboekt, de journalistieke werkzaamheden zijn afgerond.

Genieten in Arequipa, Peru.

Aangename tijd

Het enige waar we rekening mee moeten houden, is ons vliegtuig dat over vijf uurtjes vertrekt van Arequipa naar Lima. Dat betekent dat er bijna een einde komt aan onze reis door Peru, een land dat ons qua schoonheid en diversiteit erg heeft verrast en waar we een zeer aangename tijd hebben gehad. Totaal anders weer dan Australië, Maleisië, Japan en Amerika.

Familiebezoek in Mexico, vijf jaar geleden. Hier bij de piramides van Teotihuacán.

Terug naar Mexico

Over onze volgende bestemming hebben we het trouwens nog niet gehad in een blog, terwijl deze wel heel bijzonder is voor ons. Donderdag vliegen we immers naar Mexico-Stad. In 2014 hebben we daar acht maanden gewoond. Anne liep er stage bij de Nederlandse ambassade, ik schreef er een boek over de kansen voor Nederlandse bedrijven en studenten.

Mexico heeft in die periode een speciale plaats in onze harten veroverd. De manier van leven, de taal, de mensen, het eten en drinken, de natuur. Ondanks allerlei enge nieuwsberichten over drugsoorlogen voelden wij onszelf erg thuis in het Latijns-Amerikaanse land. We zijn heel benieuwd of dat vijf jaar na dato nog steeds het geval is.

Wijnmaakster

We hebben een appartement geboekt in een wijk die we destijds heel fijn vonden. Er staan wat afspraken gepland met oude bekenden. En verder gaan we uiteraard poolshoogte nemen bij onze voormalige favoriete plekjes in de stad. Er is vast veel veranderd in vijf jaar tijd.

Na Mexico City vliegen we door naar het Mexicaanse schiereiland Baja California. Daar woont een Nederlandse wijnmaakster met wie we een hechte band hebben opgebouwd tijdens ons verblijf in Mexico.

Ze is nog een keer bij ons op bezoek geweest in Nederland en we zeggen al jaren dat we een keer terugkomen naar haar prachtige wijngaard (Adobe Guadalupe), vlakbij de grens met de Verenigde Staten. We zijn blij dat het straks eindelijk gaat gebeuren.

Vijf jaar geleden in Tepoztlán, Mexico.

Kortom, er staat weer veel moois op de planning. Tot die tijd nog even rondkijken in Lima en afscheid nemen van Peru. We zijn inmiddels bijna zes maanden op reis en hebben nog steeds geen spijt van onze beslissing om de schepen achter ons te verbranden.

Het is voorlopig een heel leerzaam en enerverend avontuur.

Hopelijk vinden jullie het nog steeds leuk om met ons mee te reizen!

Knuffels uit Lima,

Nick & Anne

4 comments found

  1. Mooi geschreven. Zo is 6 mnd toch niks jullie hebben zoveel gezien maar voor ons hier is t toch anders , meer van hetzelfde hier he. Maar hoop dat jullie ook de rust vinden en ook es denken van wij willen nergens heen. Lijkt mij af en toe gek dat je niet je eigen plekje hebt maar dat zal wel zo zijn als je dit zo doet , dikke kus van ons weer Freek en ma. Misschien treffen wij dan mekaar in Spanje

  2. Hoi Nick en Anne.Heerlijk dat jullie Peru verlaten met een voldaan gevoel.Gelukkig hebben jullie nu óók even de rust genomen om lekker te niksen op een terrasje, moet ook kunnen.Op naar Mexico waar jullie kennissen gaan ontmoeten,erg leuk vooruitzicht voor beide partijen. Goede reis verder en geniet weer van al het moois wat er op jullie pad komt ,inclusief de goede gesprekken. Groetjes,Gerda

  3. Enerverende trip maken jullie, vol tegenstellingen en uitersten! Je had nog wel even vanuit Lima in een klein vliegtuig de Nasca Lijnen kunnen bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *