Biografie

Het gaat gebeuren! Vanaf zondag 3 februari 2019 ga ik samen met mijn vriendin Anne voor onbepaalde tijd de wereld verkennen, te beginnen in Australië. Via deze website houden we geïnteresseerde mensen op de hoogte van ons avontuur. Met wie krijg je te maken…? 🙂

Mijn naam is Nick Tol (24 jaar), geboren en getogen in Volendam. Als sportjournalist werkte ik de afgelopen jaren voornamelijk voor De Telegraaf. Daarmee kwam een droom uit. Voor de krant en website bezocht ik evenementen als de Olympische Spelen, EK’s en WK’s.

Ik schreef meestal over voetbal en schaatsen en interviewde tientallen topsporters. In deze periode heb ik al veel van de wereld mogen zien; van Zuid-Korea, China en Rusland tot Iran, Canada en Japan. Het was een ontzettend leerzame en enerverende tijd.

Te gast bij FOX Sports in de Johan Cruijff ArenA.

Maar er was meer te doen! 🙂 Naast mijn werkzaamheden voor De Telegraaf schreef ik bijvoorbeeld verhalen voor vakblad SPORT, Bestuur & Management en presenteerde ik een maandelijks voetbalpraatprogramma, waarin prominenten als Frank Rijkaard, Willem van Hanegem, Frank de Boer en Arnold Mühren te gast waren.

Verder ontwikkelde en presenteerde ik een zomertalkshow met gasten uit Edam-Volendam.

Frank Rijkaard en Wim Jonk te gast in de studio.

Vóór die periode woonde ik – ook samen met Anne – acht maanden in het bruisende Mexico. Daar liep Anne stage bij de Nederlandse ambassade en schreef ik een boek over de kansen voor Nederlandse bedrijven en studenten in het Latijns-Amerikaanse land.

Uiteraard was er in Mexico ook ruimte voor ontspanning…

En nu gaan Anne en ik dus voor onbepaalde tijd op wereldreis. Hopelijk vind je het leuk dat we je op de hoogte houden van onze belevenissen!

Samen met mijn vriendin (en reisgenoot 😉 ) Anne

Tot slot nog een greep uit mijn artikelen voor De Telegraaf.